Patrick

10 redenen waarom een website laten maken

Gepubliceerd op 
February 20, 2023

Beter bedrijfsimago

Een website laten maken door een professioneel agency als Revisat of zelf een website maken. Welke voordelen heb je als jouw website voor jouw wordt gemaakt?

Ontdek het hier!

Als marketingbureau is het ons doel uw bedrijf te helpen bloeien, en dat betekent het creëren van een positief imago dat verder reikt dan uw fysieke winkelpand. In het huidige digitale tijdperk is een bedrijf zonder website als een persoon zonder stem. U zult moeite hebben om een potentiële klant te vinden die niet twijfelt aan de legitimiteit van een bedrijf zonder online aanwezigheid.

Om echt succesvol te zijn, moet u uw producten en diensten online presenteren en een blijvende indruk maken. Uw online reputatie kan het verschil betekenen tussen onprofessioneel overkomen of erkend worden als leider in uw branche. Dus waarom zou u dat risico nemen? Investeer vandaag nog in een website en laat uw bedrijf voor zichzelf spreken!

24/7 open voor vragen

Een website laten maken heeft ook het voordeel dat uw klanten op elk moment toegang hebben tot uw winkel, ongeacht uw openingstijden. Ze kunnen uw producten en diensten bekijken, meer te weten komen over uw bedrijf en aankopen doen wanneer het hun uitkomt.

Betere klantenondersteuning

Via het internet kunt u vragen beantwoorden, verkoopwebinars geven en problemen van klanten oplossen - en dat alles zonder dat het u tijd kost. Maak één keer een video, een productspecificatieblad of een FAQ (veelgestelde vragen)-sectie, en u kunt uw klanten jarenlang naar die informatie verwijzen. Het bespaart u niet alleen tijd, maar u levert ook een betere service.

Een website is als het ware het eerste contactpunt met nieuwe klanten. Als uw website relevante en uitgebreide content bevat, zullen prospecten zeker al hun eerste vragen beantwoordt terugvinden op uw website.

Ook de website kan ingericht worden met hulpmiddelen die de eerste vragen opvangen van een bezoeker. Zou kan u op elke pagina een sectie plaatsen met de meest gestelde vragen over dat topic. Of ben je vaak s'avonds online, plaats dan een chatfunctie en ga in gesprek met nieuwe website bezoekers.

Last but not least is het contactformulier. Via een online formulier kan een prospect een gerichte vraag stellen (of een offerte aanvraag)naar de winkel. De dag nadien kan je dan de klant terugmailen of bellen.

Stel je voor dat je geen website laat maken, op welke manier kunnen dan mensen wel vragen stellen?

Lagere marketingkosten

Vergeleken met traditionele reclamemethoden, zoals advertenties in drukwerk en op televisie, biedt een website een lagere marketingkost om uw winkel op de markt te brengen. Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie (SEO), sociale media en e-mailmarketing kan je goedkoop en efficiënt nieuwe bezoekers naar de website krijgen.

Door SEO al op de juiste manier te implementeren hebben we nieuwe websites zien groeien met een factor 5 binnen een tweetal maanden. Iemand die aan de hand van een gekocht thema zelf een website in elkaar bokst, houdt vaak geen rekening met deze SEO technieken.

Met het bijstellen van de website door ons marketing agency gaat het aantal bezoekers vaak van een 300-tal gemiddeld bezoekers per maand naar een 1500 à 1800 nieuwe bezoekers per maand. Enkel de werkkost van dit werk wordt aangerekend en kan als enkele kost worden beschouwd.

Concurrentieel voordeel

Een website die beter is ingericht dan jouw directe concurrenten, krijgt ook meer online interesse en mag je ook meer vragen van nieuwe potentiële klanten verwachten. Zeker met relevante content, duidelijke URL Structuur, vindbare trefwoorden, FAQ's, enz.., zal de bezoeker sneller geneigd zijn het product of dienst bij jou aan te kopen. Zeker wanneer de gebruikservaring van de website als beter wordt ervaren dan bij de concurrent.

Betere geloofwaardigheid

Een professioneel ogende website kan de geloofwaardigheid en reputatie van uw winkel vergroten. Klanten zullen eerder geneigd zijn een bedrijf met een goed ontworpen website te vertrouwen en er iets van te kopen.

E-commmerce website aanbieden

Een E-commerce website biedt een extra verkoopkanaal voor de winkelier. Je hebt een extra manier om nieuwe website bezoekers te krijgen. Wanneer jouw online winkel relevante productinfo bevat en makkelijk te bestellen is, zullen nieuwe klanten sneller geneigd zijn bij jou te kopen.

Vaak zien we dat lokale winkels hun huidig klantenbestand makkelijker kunnen uitbreiden met een e-commerce website. Vergeet niet: wanneer de SEO structuur goed is ingericht, heb je enkel de opstartkosten van de e-commerce creatie en zal je minder moeten investeren in Google Adwords.

Zelf een e-commerce website maken, vereist veel tijd en kennis om te bouwen. Als winkelier heb je zelden de tijd om de productinfo ter herschrijven, de juiste trefwoorden te vinden, de afbeeldingen te optimaliseren, en ga zo maar door. Daarom is het veel interessanter om een e-commerce website te laten maken door Revisat!

Interessante rapportage

Een website biedt via analysetools, zoals Google Analytics, waardevolle inzichten in het gedrag, de voorkeuren en de interesses van uw klanten. Deze informatie kan u helpen weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen en uw marketingstrategie te verbeteren.

Met de webpagina als landingspagina, kan je perfect meten wat het resultaat is van een email campagne met jouw klantenbestand. Populariteit van producten kan verschillen in tijd. Zo kan je sneller ondervinden welke producten hardrunners zijn en welke producten minder worden gevraagd.

Flexibiliteit van een website

Met een website kan je gemakkelijk en snel wijzigingen en updates aanbrengen, zoals nieuwe producten toevoegen, prijzen wijzigen of jouw bedrijfsinformatie bijwerken. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijker om uw klanten op de hoogte en betrokken te houden.

Heb je bepaalde producten in promotie in de winkel, kan je deze ook promoten via de website. Wanneer je gemiddeld 20 klanten per dag in de winkel krijgt, maar een 80-tal online is de kans groter dat jouw promotie een succes wordt.

Andere Blog Berichten

Het beheer door Social Media Management tools
Social media
Social Media voor uw merkwaarde
SSL Certificaat
SSL certificaat toevoegen aan uw website
Website migratie
Website migratie van Wordpress
Website security
Website beveiliging van Wordpress
Woocommerce voor webshops
Woocommerce voor webshops in Wordpress
Wordpress website
Wordpress website voor ondernemers
Web Design
Webdesign bureau als partner voor uw bedrijf
Website redesign
Website redesign voor oudere websites
Website onderhoud
Website onderhoud voor functies en veiligheid
Webontwikkeling
Webontwikkeling voor de perfecte website
ecommerce
Ecommerce voor elk bedrijf
Responsive website design
Mobielvriendelijk websdesign voor elk apparaat.
Responsief webdesign
Reponsive webdesign voor elk apparaat
Professioneel webdesign
Professioneel webdesign essentieel voor elk bedrijf
Wordpress webdesign
Betaalbaar webdesign voor winkeliers is een prioriteit voor Revisat. Een website is een extensie van uw business en is het eerste contactpunt voor nieuwe klanten met uw bedrijf. Professioneel en betaalbaar webdesign is cruciaal voor elke onderneming om succes te behalen in dit digitale tijdperk. Elke zoekopdracht start met het openen van de Google zoekindex, […]
Reponsive-webdesign Revisat
Een website laten maken op maat door Revisat is een investering op de lange termijn. We zorgen voor een gestructureerde website met een aangename gebruikerservaring dat makkelijk leads produceert voor nieuwe klanten.
Email marketing diensten
Ontdek hier waarom Email Marketing een must is voor elke ondernemer.
Social Media Marketing banner
Social Media Marketing voor jouw brand awareness en contact met jouw klanten
Website security
Leer hoe je website security kan verhogen in WordPress
Website hosting
Hoe website hosting de motor is van een goed draaiende website
Webshop design diensten
Hoe jouw online aanwezigheid vergroten met een webshop als winkelier
Wordpress webdesign
Wat te vermijden en wat gebruiken in WordPress om een website te maken
Webdesign
Het belang van goed webdesign voor ondernemingen en kan je het zelf?
ecommerce
10 redenen waarom een webshop door Revisat laten bouwen lees je hier.
10 redenen om een website te laten maken.
chevron-down