Bedrijfswebsite laten maken

Een bedrijfswebsite laten maken die veel verkeer trekt en vele mensen antwoord in hun zoektocht naar een oplossing is niet op één dag gebouwd.

Er zijn veel marketing bureau’s uit te kiezen, maar hoe selecteer het juiste bureau?

Een marketing bureau dat minder op webdesign is gericht zal vaak ook minder worden gekozen om een bedrijfswebsite te maken.

Vaak zijn marketing bureau’s gespecialiseerd in het maken van online reclame campagnes, Google Adwords campagne, LinkedIn Marketing of reclame met andere media. Webdesign en SEO specialisatie komt vaak als laatst in het lijstje. Resultaten uit een website die op een organische manier scoort met SEO (Search Engine Optimization) vraagt vaak veel meer tijd en is minder rendabel voor marketing bureaus.

Daarom is het belangrijk om de focus van elk marketing bureau te kennen. Zo is Revisat gespecialiseerd in SEO en webdesign, waardoor een bedrijfswebsite meer kans tot succes maakt.

Bedrijfswebsite maken zoals het hoort

Onze specialiteit is net de bedrijfswebsite te gebruiken om nieuwe klanten aan te trekken met interessante content en media die overeenkomt met de intentie van het zoekgedrag van de website bezoeker. Hier komt dan ook onze Search Engine Optimization (SEO) expertise bij kijken.

Zonder enige vorm van SEO onderzoek zal het resultaat eerder een online cataloog zijn van informatie zonder dat de juiste trefwoorden en zoek-intentie is toegepast. Google geeft enkel op de eerste pagina van de zoekresultaten de website url’s weer die het best aansluiten van de zoekopdracht van de gebruiker.

Bedrijfswebsite stappenplan maken

Stap 1. Onderzoek alvorens je start met een bedrijfswebsite

De eerste stap is het vooronderzoek in elk project. Vaak zitten we samen met de klant om zijn/haar business te leren kennen en de belangrijkste troeven van het bedrijf boven water te halen. Welke trefwoorden omschrijven het beste deze business.

We bekijken jouw huidige website en gaan deze analyseren met de gevonden trefwoorden. Indien je een Google Analytics account hebt, meten we het huidig verkeer en bekijken we de instellingen of we deze kunnen verbeteren.

Binnen het segment waarin je werkzaam bent, gaan we de belangrijkste concurrenten opzoeken en de verschillen opmeten. Wat is de stijl en inhoud van hun website? Op welke social accounts zijn ze actief? Welke unique selling points brengen ze online naar voren?

Hoe sterk is jouw branding van het bedrijf? Hoe meer je werkt online, hoe meer mensen jou zien en zoeken en hoe sterker jouw branding is voor Google. Branding is een belangrijke SEO criteria om websites hoger te ranken. Google zal bijvoorbeeld eerder locale restaurants van MacDonald of Quick hoger ranken dan een lokaal hamburger restaurant omwille van de merkbekendheid. Ook al zijn de producten en diensten sterker van het lokaal restaurant, toch zijn de merken MacDonalds en Quick sterkere merken lokaal en wereldwijd.

Kortom, dit onderzoek zal je een compleet inzicht geven van alle mogelijkheden en sterktes voor jouw business online. Wat zijn jouw sterke punten, wat zijn jouw verbeterpunten en vooral wat is de verwachte groei?

Stap 2. Klanten profiel schetsen

Zijn er reeds bestaande klanten, dan is het eenvoudiger om het klanten profiel aan te vullen. Nieuwe klanten, kunnen we verschillende klanten profielen bekijken. Geslacht, leeftijd, interesses, scholing en merk associatie wordt allemaal bekeken en worden er verschillende categorieën opgemaakt.

Het kan zijn dat er verschillende categorieën van klanten bestaan voor verschillende producten of diensten, dat hier ook andere content moet voor worden gecreëerd.

Vinden we deze klanten profielen ook terug bij de concurrenten en hoe kunnen we deze mensen triggeren om bij u te kunnen kopen?

Met welke andere merken associëren deze mensen zich? Hebben ze eerder een traditioneel profiel of zijn het eerder Internauten?

Het klanten profiel van de ideale klant, zal vooral de stijl en de toon van de inhoud bepalen. Ook de gebruikerservaring wordt door dit gemaakte profiel bepaalt.

Stap 3. SEO Onderzoek

Tijdens dit onderzoek gaan we op zoek naar de populaire trefwoorden. Trefwoorden kunnen bestaan uit “Short tail keywords” of “Long tail keywords”. Zoals de woorden het omschrijven is een short tail keyword, een trefwoord bestaande uit één of twee woorden. Deze woorden hebben vaak een groot bereik, maar staan niet garant voor veel verkeer naar de website.

Een long tail keyword is eerder een combinatie of een zin van woorden. Een surfer die in de Google zoekbalk ingeeft : “lokaal hamburger restaurant met een aparte wijnkaart”, is een voorbeeld van een longtail keyword.

Hoe langer het keyword, hoe specifieker de zoekopdracht en hoe meer de webpagina matched met de zoekopdracht. Het aantal zoekresultaten ligt lager dan bij shortail keywoorden, maar meer kans tot een klik resultaat.

Binnen het SEO onderzoek gaan we ook de belangrijkste SEO trefwoorden oplijsten. Een goede website heeft tussen 50 en 100 trefwoorden, en ook pagina’s die elk een trefwoord bevatten. Hoe meer relevante content op jouw website, hoe meer kans tot bezoeken je ook hebt.

Stap 4. Wireframe van de toekomstige website

Afbeelding van website wireframe

Eén keer het onderzoek afgerond kunnen we van start met het bouwen van de wireframe of het schema van de frontpagina, over ons pagina, contact pagina, product pagina, blog, enz..

We gaan pragmatisch te werk door eerst een URL structuur van de website te maken. Deze structuur zorgt voor inzicht van welke pagina’s er nodig zijn voor de website.

Wat wil je tonen op een pagina? Waar welk afbeeldingen tonen? Is video een belangrijk element voor jouw business. We tekenen eerst alles uit en gaan daarna aan de slag om een WordPress installatie te maken op één van onze servers.

Met onze wireframe software kunnen het skelet gaan tekenen voor elke pagina. Zo zal je dan ook links doorkrijgen die de wireframe tonen van elke website. Eenmaal je de volledige wireframe en website structuur hebt goed gekeurd kunnen we aan de slag met het web design.