Beter geluid in uw BMW Z4 E85

Ervaar het verschil: Ataf Turnhouts Meesterschap in audiosystemen van BMW

Beter geluid in jouw BMW kan je best terecht bij Ataf Turnhout. We bieden pasklare oplossingen aan die je niet ziet in de wagen, maar een weergaloze klank geven voor de bestuurder. We merken met merken samen die zowel luidsprekers, subwoofers, DSP versterkers als bekabeling aanbieden die we vakkundig op de voorziene plaatsen van de wagen installeren. We configureren de Digitale Sound Processor volgens jouw smaak aan en je zal versteld staan van het resultaat! Als je van muziek houdt en je spendeert veel tijd in de wagen, ben je hier aan het juiste adres.

Beter geluid voor uw 1 serie F52

Al veel BMW audio upgrade pakketten heeft Ataf Turnhout geleverd en gemonteerd. Dit tot volle tevredenheid van haar klanten. De montage en afstelling wordt uiterst secuur en met respect voor uw BMW gedaan. Er zijn diverse audio upgrade pakketten leverbaar. Deze pakketten zijn door Ataf Turnhout in de praktijk getest. Kiest u voor een BMW audio upgrade pakket van Ataf Turnhout dan bent u verzekerd van een geweldige weergave in uw BMW.

Audio voor uw 1 serie F52

  • Meer dynamiek
  • Rijplezier
  • Minder vervorming
  • Heldere mid en hoge tonen
  • Stemgeluid centraal op het dashboard
  • Luidsprekers op de originele plaatsen
  • Versterker uit het zicht
  • Subwoofer voor extra sensatie
  • Deskundige installatie
  • 2 jaar garantie

Audio upgrade componenten

Nieuwe tweeters en midrange speakers in de voorportieren

In de tweeterlijsten worden 2.9 cm softdome tweeters gemonteerd. Deze tweeters hebben een open en gedetailleerde audioweergave.
In de voorportieren worden speciaal ontwikkelde dempingmatten aangebracht. Een 10cm midrangespeaker verzorgt de midden frequenties, zoals zang en blaasinstrumenten.
In de tweeterlijsten worden 2.9 cm softdome tweeters gemonteerd. Deze tweeters hebben een open en gedetailleerde audioweergave.

Luidsprekers in de achterdeuren

Indien u voor audio een upgrade pakket met DSP processor kiest, worden er in de achterportieren nieuwe 10cm coaxiaal speakers gemonteerd. Voor de juiste audioweergave worden speciaal ontwikkelde dempingmatten aangebracht.
Bij het terugplaatsen van het deurpaneel ziet u niets meer van de luidspreker aanpassing.

Subwoofers onder de stoelen voor extra dynamiek

Onder de beide voorstoelen zorgen 20 cm woofers voor een krachtige en diepe basklank.
Door de specifieke vorm van de woofers passen deze keurig onder de speakerroosters. Ook hier wordt er niets aangepast aan uw BMW.

Digitale Sound Processor en versterker in één

Een Digitale Sound Processor die tevens ook voor versterking van het geluid zorgt, wordt toegevoegd. Door deze DSP is de audioweergave perfect in te stellen aan uw stijl muziek en klank accenten, zoals extra bass of meer of minder hoge tonen. De laatste instellingen pas Ataf Turnhout graag voor u aan.
Na installatie is er niets van de audio upgrade te zien. De speakers, woofers en de versterker worden achter de originele speakerroosters en achter panelen gemonteerd. Enkel uw gehoor zal de juiste prikkels krijgen zodat u met plezier de baan op gaat.

Welke BMW audio systemen komen in aanmerking?

Basis audio systeem

Er zijn een drietal audiosystemen van BMW terug te vinden in uw 1 serie :
Het basis audio systeem in de BMW 1 serie bestaat uit een radio met 4 versterkte kanalen. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker gemonteerd zonder tweeter. Onder de voorstoelen zit een 16 cm woofer gemonteerd per stoel. Het audio systeem in de radio is op deze luidsprekerconfiguratie afgesteld. Dit betekent dat wanneer u tweeters toevoegt ook een DSP versterker nodig heeft om dit signaal te compenseren, anders klinken de hoge tonen te fel.

HiFi audio systeem

Het HiFi audio systeem in de BMW 1 serie bestaat uit een 6 kanaals versterker van 210 Watt RMS. Per deur is er een 8 cm breedband luidspreker en een tweeter gemonteerd. In het dashboard bevindt zich tevens een centerluidspreker. De woofers onder de stoelen zijn 20 cm in doorsnede. Bij deze uitvoering is de versterker de zwakste schakel, dit is dan ook het meest noodzakelijke om te vervangen zoals we in pakket 1 doen. Voor modellen na 2019 en voorzien van iDrive 7 en digitale cockpit geldt een meerprijs van 200,- EURO. Hierbij wordt de nieuwe versterker achter de huidige versterker gemonteerd. Deze originele versterker kan helaas niet vervangen worden

Harman Kardon audio systeem

Of uw auto een Harman Kardon systeem heeft is makkelijk te zien, dit wordt op een aantal luidsprekerkappen aangegeven. Om dit systeem van een upgrade te voorzien gebruiken wij een speciale kabelboom en een 10 kanaals versterker, om alle kanalen te kunnen instellen en versterken. Dit systeem is meestal uitgerust met 14 tot 16 luidsprekers. Het heeft geen zin om alle luidsprekers te vervangen, wij vervangen alleen de meest belangrijke aan de voorkant. Hier komt ook het meeste vermogen op te staan en zijn ook het belangrijkste als het gaat om de geluidskwaliteit. Pakket 4 is speciaal geschikt voor dit systeem.Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW 1 serie zit, neem dan contact met ons op via de rode knop. Als u ons het chassisnummer kunt geven dan kunnen wij dit in het systeem achterhalen.

Welke audio merken gebruiken wij in de BMW 1 serie?

Wij gebruiken een aantal merken welke beschikken over de beste pasvorm en eigenschappen voor uw BMW. Deze merken kenmerken zich ook door een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Wij gebruiken de merken Audison, Hertz, Boxmore, Mosconi en GLADEN.Wij gebruiken daar waar het kan zoveel mogelijk de originele BMW contrastekkers om de bekabeling niet te beschadigen. Kunt u zelf niet achterhalen welk systeem er in uw BMW 1 serie zit, neem dan contact met ons op.

Vraag vandaag uw offerte aan

Wil je weten wat dit zou kosten voor jouw wagen en wat de mogelijkheden zijn? Aarzel niet en stuur ons een aanvraag tot offerte.

We contacteren je dan eerstdaags en krijg je van Ataf Turnhout een totaal prijs per offerte op basis van jouw wensen

Onze referenties

Je bent niet de enige die ons vraagt om het geluid in een BMW te verbeteren. Bekijk de installaties hieronder die we hebben uitgevoerd.