E-commerce voor bedrijven

E-commerce voor bedrijven met meer omzet dan kosten
e-commerce bedrijven

Corona, de doorbraak van e-commerce. Mensen hebben de gewoonte gekregen tijdens corona om zich te informeren via het Internet en de bedrijven te zoeken die online producten of diensten aanbieden en je deze kan bestellen en laten leveren. Dit is een heuse shift in aankoopgedrag van de consument.

De betekenis van e-commerce in België is daardoor dan ook sterk gegroeid.

Een e-commerce website moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Een goed ontworpen e-commerce website kan uw online business aanzienlijk beïnvloeden door de gebruikerservaring te verbeteren, het verkeer te verhogen en uiteindelijk de verkoop te stimuleren. In dit artikel gaan we dieper in op onze ontwerp aanpak en hoe deze u kan helpen uw concurrenten te overtreffen in de zoekresultaten.

Elementen e-commerce website

Laat ons de betekenis van e-commerce in de diepte bekijken. Wat zijn de elementen die we onder de loep moeten nemen om een goed draaiende e-commerce tak te draaien? Een website is slechts een onderdeel. Er komen tal van andere aspecten bij kijken.

Uw doelgroep begrijpen

Het begrijpen van uw doelgroep is de eerste en meest cruciale stap is bij het ontwerpen van een webshop. We beginnen met het uitvoeren van marktonderzoek en het analyseren van het gedrag en de voorkeuren van uw doelgroep. Dit helpt ons een ontwerp te ontwikkelen dat aanslaat bij uw doelgroep en een naadloze gebruikerservaring creëert.

SEO onderzoek voor de beste trefwoorden voor uw business

Het is niet enkel belangrijk om te weten in welke context uw potentiële klanten zoeken op het internet, maar tevens ook welke woorden het best hun zoekgedrag omschrijven, de trefwoorden. Welke trefwoorden gebruiken uw directe concurrenten voor gelijkaardige trefwoorden?

Al deze informatie wordt onderzocht en wordt dit door ons samengevat in één rapport. Dit rapport bevat een 100-tal trefwoorden die het meest relevant zijn voor uw business en kunnen een geschat aantal bezoekers op maandelijkse basis weergeven. Dit getal is volgens Google het geschatte aantal in procenten uitgedrukt voor positie 1-9 op hun eerste pagina van de zoekresultaten.

SEO of Search Engine Optimization is een topic apart, waar je tal van terminologieën hebt die elk belangrijk zijn voor de website. Hierop gaan we in verder in op ons artikel SEO Betekenis.

Mobile Responsive webdesign

Mobile responsive webdesign is essentieel bij het ontwerpen van een ecommerce website. Een ontwerp dat tegemoet komt aan de behoeften van uw gebruikers en dat het hen gemakkelijk maakt om door de website te navigeren.

Onze ontwerp aanpak richt zich op het verbeteren van de gebruikerservaring door het creëren van een intuïtieve lay-out, duidelijke productbeschrijvingen en een eenvoudig afreken proces. We optimaliseren de website ook voor mobiele apparaten om ervoor te zorgen dat gebruikers er ook onderweg toegang toe hebben.

Naadloos afrekenen in de webshop

Wanneer je mensen hebt kunnen overtuigen om te klikken naar jouw website, jouw content te lezen om daarna actie te ondernemen om deze producten of diensten te bestellen, zou het zonde zijn om deze mensen te verliezen omdat jouw afreken proces hapert.

Daarom gebruiken we technieken en andere diensten in onderaanneming om er voor te zorgen dat mensen vlot kunnen afrekenen in uw webshop. We betrekken ook andere partijen om deze business te laten integreren met uw order -en CRM systemen van jouw bedrijf en leveranciers.

Betaalsystemen op uw webshop

Wordpress biedt gratis en betalende plugins die er voor zorgen dat uw klanten via een app of hun lokale betaalkaarten op uw webshop kunnen afrekenen. Vaak zie je rond Wordpress Amerikaanse betaalproviders, zoals Stripe, die enkel PayPal of Visa en Mastercard bieden als betaalopties. Daarom gebruiken enkel betaalproviders zoals Mollie of Multisafepay als betaaldiensten. Deze bedrijven hebben een locale afdeling met mensen aan boord die je helpen wanneer er zich een probleem voordoet.

Aangepaste webhosting voor ecommerce

Het platform waarop uw ecommerce website draait zal ook flexibel genoeg moeten zijn om de gebruikerservaring en het snel laden niet te verstoren. Vaak zien we dat het gebruik van bijvoorbeeld shared webhosting al niet de juiste oplossing is voor een ecommerce website.

Om een beginnende ecommerce website te starten raden we aan om een minimum capaciteit van 4GB ram en een server hebt met twee processoren. Deze keuzes heb je al vaak niet bij Shared webhosting

Website security essentieel voor ecommerce

Wanneer je geld betaald voor producten en diensten, wil je als klant ook het vertrouwen hebben in de website. Daarom is het ook belangrijk voor ecommerce bedrijven om niet enkel de data van klanten te beschermen, maar tevens ook het platform waarop de ecommerce website draait te beschermen tegen aanvallen van Cyber criminelen.

Cybersecurity is een essentieel onderdeel van ons bedrijf. Zo gebruiken we ook platformen die zijn uitgerust tegen grote DDoS aanvallen om bestand zijn tegen hackers die Malware willen planten in jouw website.

Binnen Wordpress gebruiken we daarom zo weinig mogelijk plugins of plugins die een positieve trackrecord hebben op het gebied van security maatregelen.

Bescherming van data en persoonsgegevens

Wat vaak wordt vergeten is GDPR (General Data Protection Regulation). Zeker voor een ecommerce website wil je ook als bedrijf de klanten overtuigen dat het veilig is om bij jou producten en/of diensten te bestellen. Dit start vanaf het ogenblik bij de creatie van jouw website. Ook hiervoor bestaan gratis plugins, maar verkiezen we toch om professionele organisaties die zich aanpassen aan de steeds wijzigende noden in deze digitale wereld.

Wat zijn de meeste voorkomende en gebruikte documenten voor een ecommerce website?

 • Algemene voorwaarden
 • Privacy voorwaarden
 • Website disclaimer
 • Herroepings recht van goederen
 • Garantie en klachten
 • Quitclaim

Als ecommerce eigenaar heb je nog meerdere overeenkomsten nodig, zoals :

 • Overeenkomst website ontwerp
 • Akkoord tot gebruik van testimonials
 • Beheersovereenkomst website (bij uitbesteding)
 • Copywriting overeenkomst (bij uitbesteding)
 • Online marketing overeenkomst (bij uitbesteding)

Kortom een heleboel juridische zaken die rond ecommerce ook aan belang winnen in het digitaal landschap vandaag.

Conclusie betekenis e-commerce

Om de betekenis van e-commerce het best te omschrijven is het goed om niet enkel de technische zaken zoals de bouw van de website, mobile reponsive webdesign, betaalsystemen, maar tevens ook de niet technische zaken onder de loupe te nemen.

Zo hebben we al vastgesteld dat zonder voorafgaand marktonderzoek en het gebruik van de juiste trefwoorden het moeilijk wordt om te verkopen online.

Ook het ontbreken van juridische verklaringen en documenten kan jouw bedrijf online best in problemen brengen als je hier niet aan had gedacht. Denk maar aan privacyschendingen of klachten geschillen die enkel maar juridische kopzorgen brengen.

Ook de beveiliging van jouw e-commerce website is een onderschat gegeven. Alle kosten en gewerkte uren kunnen op een vingerknip verdwijnen als je jouw website niet beveiligd. Cyber security dragen we daarom hoog in ons vaandel.

Daarom is de betekenis van ecommerce voor ons zeer breed en bespreken we graag elk element samen met u alvorens we hierin actie ondernemen.