SEO Onderzoek voor jouw bedrijf

Voor dat we aan de content beginnen, doen we onderzoek hoe jouw potentiële klanten gelijkaardige produkten en diensten zoeken in de zoekmachine van Google. 

Welke trefwoorden gebruiken ze? 
Wie zijn jouw belangrijkste concurrenten? 

Kortom, een grondig SEO onderzoek is van vitaal belang om een juist contentplan op te stellen om daarna relevante content te publiceren die een groot publiek aanspreekt.  
Offerte SEO Onderzoek hier aanvragen

Je eigen SEO Onderzoek leiden

Om zelf een SEO Onderzoek uit te voeren kan je best de volgende stappen volgen : 

Identificeer uw doelgroep

Wie zijn de mensen die u wilt bereiken met uw website? Wat zoeken ze online? Inzicht in uw doelgroep zal u helpen de sleutelwoorden en zinnen te identificeren die zij gebruiken bij het zoeken naar de producten of diensten die u aanbiedt.

Doe zoekwoordenonderzoek

Er zijn een aantal tools die u kunt gebruiken om de trefwoorden en zinnen te identificeren die het meest relevant zijn voor uw bedrijf, zoals Google's Keyword Planner of Ahrefs. Zoek naar trefwoorden met een hoog zoekvolume en weinig concurrentie.

Analyseer uw concurrenten

Bekijk de websites van uw concurrenten om te zien op welke zoekwoorden zij zich richten en hoe zij in de zoekresultaten scoren. Dit geeft u een idee van wat u moet doen om te concurreren.

Analyseer uw eigen website

Gebruik tools als Google Analytics of SEMrush om te zien hoe uw website momenteel presteert in de zoekresultaten. Dit zal u helpen eventuele gebieden te identificeren waar u moet verbeteren.

Identificeer mogelijkheden voor verbetering

Zodra u uw concurrenten en uw eigen website hebt geanalyseerd, moet u een goed begrip hebben van de mogelijkheden om uw SEO te verbeteren. Dit kan zijn het creëren van meer hoogwaardige, relevante inhoud, het optimaliseren van de structuur en metadata van uw website, of het bouwen van meer hoogwaardige backlinks.

Implementeer uw SEO-strategie

Maak op basis van uw onderzoek een SEO-strategie die de stappen beschrijft die u zult nemen om de ranking van uw website te verbeteren. Dit kan inhouden dat u nieuwe inhoud creëert, bestaande inhoud optimaliseert en backlinks bouwt

Monitor uw resultaten

Gebruik tools zoals Google Analytics om het verkeer en de prestaties van uw website te volgen. Dit zal u helpen de impact van uw SEO inspanningen te begrijpen en gebieden te identificeren waar u kunt blijven verbeteren

SEO Onderzoek uitbesteden

Het zou best kunnen dat je niet voldoende resources hebt of je simpelweg uit een mening wenst die onafhankelijk is. Soms kan het een goed idee zijn om een SEO Onderzoek te laten uitvoeren. Vraag een vrijblijvende offerte aan via deze knop : 
chevron-down